Zápis z jednání chov.kolegia - Kuřimská Nová Ves 10.06.2023

Zápis z jednání chovatelského kolegia - 10. 6. 2023
Kuřimská Nová Ves – Ranč U bizona

Přítomni: V. Adlt, I. Herinková, H. Kovalová, M. Krinke, J. Krsová, M. Václavík
Za KK: P. Hofírek
 
Bonitace
Předsedové bonitačních komisí, MVDr. Milan Štourač a p. Milan Krinke poděkovali členům bonitačních komisí za spolupráci.

  1. Komise – M. Krinke, M. Václavík, V. Adlt – hodnoceno 9 jedinců, zaujala modrá fena Estelle od Řeky Ondřejnice a skvrnitá fena Matylda Quincy Etc., dvěma jedincům byla bonitace odložena o půl roku kvůli kulhání. 
     
  2. Komise – MVDr. M. Štourač, H. Kovalová, K. Klobása – hodnoceno 9 jedinců, všichni uchovněni, zaujal plátový pes Tarzan Luizador, žlutý pes Boss Ver-Hol Bohemia, modrý pes Adost Dagdogs, černý do modrých Iron Dog Cameron Dog Czech a žíhaní sourozenci Gallia Gonnie a Gordian Gatsby Pretorian Dog.

P. Václavík se pozastavil nad narůstajícím počtem zvířat se zkrácenými ocasy kvůli zdravotním potížím, na této bonitaci u tří jedinců.
 
K zápisu z minulého jednání

  • Změna Zápisního řádu ve věci povolení krytí skvrnitý x skvrnitá byla Členskou schůzí schválena. Podmínky jsou tímto nastaveny. Administrátorka stávajícího klubového webu bude požádána o vložení příslušné aktualizace na web.
     
  • P ČMKU na svém jednání 25. 5. 2023 dočasné pozastavilo zápis štěňat na chovatelskou stanici Canis Cairus do objasnění případu, bude zkontaktována RKF. 

 

  • KCHND byl registrován v klubovém programu laboratoře Genomia. Podmínkou pro získání 10% slevy na genetické testy pro členy klubu je zadání objednávky online a uvedení informace o členství.

 
 
 
V Kuřimské Nové Vsi  10. 6. 2023

Zapsala M. Fuglevičová