Zápis chov.kolegia - Mladá Boleslav - 12.03.2022

Zápis z jednání chovatelského kolegia KCHND
12. 03. 2022  Mladá Boleslav
 
Přítomni: pp. V. Adlt, I.Herinková, H. Kovalová, M. Krinke, J. Krsová, M. Václavík
KK: R. Daňhová
 
I. Hodnocení bonitační kmise
Komise pracovala ve složení – předseda Jan Čelakovský,  členové Vladimír Adlt a Karel Klobása, zápis Iveta Herinková. Bylo posouzeno 12 německých dog, všechny byly zařazeny do chovu. Z předvedených jedinců se nejvíce líbily 3 modré a jedna černá německá doga.
Modrý pes, mohutný, typický samec s mohutnou hlavou - IRENAUS Verdi v. Mraque – získal 293 bodů. Modrá fena, posouzena bez výhrad – BIBIANA Cevelob – 283 bodů. Modrá, typická, harmonická fena – SUZI QUATRO Blue Hradecká hvězda – 292 bodů. Černá fena, elegantní  - B´AURA Charlie stars - získala 294 bodů  
 
II. Kontrola zápisu
Milan Krinke – v budoucnu musí platit při krytí skvrnitý-skvrnitá, že bude předloženo při zápisu štěňat veterinární vyšetření na eventuální hluchotu.
Spor pp. Šefčíková a Horáková. Jedná se o občansko-právní problematiku, mohou se obrátit na právníka. Výbor klubu však chtěl vyslechnout obě strany. Paní Horáková se přes osobní pozvání nedostavila, ale svůj názor zaslala písemně hlavnímu poradci M. Krinkemu.  Pro chovatelské kolegium bylo toto řešení nesprávné – jako funkcionář klubu – je zástupkyně poradce chovu, se měla na jednání dostavit.
Paní Horáková je v současné době zástupkyní poradce chovu Heleny Kovalové.  Jako zástupkyně poradce  není její chování zcela v pořádku, proto chovatelské kolegium navrhlo její odvolání. Na příštím jednání chovatelského kolegia připraví Helena Kovalová návrh na svého nového zástupce s tím, že dotyčný(á)  bude s danou funkcí souhlasit.
Vladimír Adlt – provedeny opravy krycích listů. Iveta Herinková doplňuje nutnost přidat na tiskopis o hlášení vrhu jméno matky štěňat. Na místě opravila na webových stránkách Renata Daňhová.
 
Zapsala: B. Čelakovská